onsdag, juli 18, 2012

VAB

Jag funderar verkligen på hur Försäkringskassan behandlar folk.

Jag är höggravid i vecka 38 och har haft svår foglossning sen vecka 6. Jag sitter i rullstol och behöver hjälp att ta hand om barnen, handla, laga mat etc. Jag är sjukskriven då jag inte kan vårda våra barn på 1½ och 2½ år. Jag varken kan eller får lyfta upp mina barn på grund av smärtorna och att böja sig är riktigt smärtsamt Jag kan inte sitta på golvet och leka med dem, inte byta blöja, inte klä på dem etc. Pappan har tagit ut vård av barn för att jag inte kunnat vårda barnen. I måndags råkade min minsta dotter ut för en olycka och blev brännskadad och har vårdats på sjukhus sedan dess. Hon ska nu flyttas till Linköpings lasarett och ev genomgå hudtransplantation. Barnens pappa måste vara med 1½ åringen på sjukhuset vilket inneburit att 2½ åringen varit tvungen att vara hemma. Då jag inte klarar av att ta hand om dottern pga foglossningen har deras mormor fått ställa upp. Imorgon (torsag , 4 dagar efter olyckan) så ska mormor börja jobba. Försäkringskassan ger inte mormor möjlighet att ta ut vård av barn, vilket innebär att jag, som har svår foglossning och är sjukskriven för att jag inte kan vårda barnen kommer att lämnas ensam med barnet. Var finns barnperspektivet? Jag är alltså sjukskriven för att jag inte kan vårda barnen, men ingen annan får möjlighet att ta ut vård av barn för att hjälpa mig utan jag förväntas få klara mig själv. Ska mitt barn vara tvunget att sitta i smutsiga blöjor och svälta? jag kan inte laga mat eller ta mig till affären själv. Jag tycker det är hemskt hur man kan behandlas så i dagens samhälle!

4 kommentarer:

 1. Men fy så hemskt med alltihopa. Hur är det med tillfällig föräldrarpenning för din man och för en ersättare för honom till storasyster? Nu e ju du kurator själv, men kanske en kurator kopplad till barnkliniken kan hjälpa er att rodda i detta nu när ni är i kris.. Ta hand om er. Håller alla tummar och tår för er.

  SvaraRadera
 2. Förstår verkligen inte heller hur de tänker. Hoppas det löser sig. Kram

  SvaraRadera
 3. Be att få prata ´med en kurator på sjukhuset, kanske att ni kan få tillfällig FP för allvarligt sjukt barn, vet ej om brännskada räknas till allvarligt sjuk. Då får båda föräldrarna vara hemma. Har ni inga vanliga FPdagar kvar för F? Då kan ju mormor ta dem..

  SvaraRadera
  Svar
  1. nej TFP för allvarligt sjukt barn var vi tydligen inte berättigade till enligt F-kassan. Föräldrapenningdagar får man inte överlåta till någon annan (bara om man är ensamstående, men det är jag ju inte)

   Radera