måndag, september 02, 2013

Mina barns namn

Har fått frågan om hur barnens namn uttalas och det kan ni höra i filen på denna sida. Jag tänkte även passa på att berätta om historien bakom namnen.

Feline: Detta namn kom Marcus på en dag när vi gick runt i London. Jag var inte gravid då, men vi genomgick fertilitetsbehandling. Han sa då att ”Om vi får en tjej kan hon väl heta Feline”. Vet inte om han sa det på skoj eller inte men jag tyckte det var perfekt. Han hade fått det ifrån att det står Feline på våra kattmatssäckar. Feline [filajn] betyder ju kattdjur på engelska, men då uttalas det alltså annorlunda är Feline som uttalas väldigt svenskt J. Feline heter tyckligen också flickrådjuret i Bambi, men då uttalas det också annorlunda – som namnet Celine fast med F.

Miléa: Jag tittade på Tingeling med Feline och fick för mig att drottningen där hette Eléa (men tror att jag hörde fel). Då kom jag bara på namnet Miléa av någon anledningen. Marcus gillade inte namnet direkt, men efter att ha smakat på det under en tid så gick han med på förslaget. Nu i efterhand vet jag att ordet betyder godhjärtad och att det finns en kaffesort som heter Gevalia Miléa och en grekisk ö vid namn Miléa.

André: Hur det namnet uttalas behöver jag kanske inte gå in på J. Namnet var återigen mitt förslag. Hade Feline eller Miléa blivit pojkar hade de nog hetat Dexter så jag är jävligt glad att de blev flickorJ. Vi letade efter ett namn som inte var allt för vanligt och som hade ett mjukt uttal som passade ihop med Feline och Miléa. Ville inte heller ha ett namn med V eller W eller så i då det är lite för populärt.

Så uttalas namnen

1 kommentar: