måndag, december 30, 2013

Julen 2013

På något sätt kändes detta som vår första jul tillsammans. Till skillnad från förra året har flickorna pratat mycket om julen och tomten och var mycket förväntansfulla. Denna jul var ju också André mer nårvarande så familjen kändes komplett. Vi började med att ha uppesittarkväll dagen innan jul. Vi åt ost och kex och tittade på Arturs jul - den bästa animerade filmen någonsin. Flickorna fick äntligen öppna sina smällkarameller. På morgonen hade tomten lämnat ett varsitt paket under flickornas julgranar på respektive rum. När Miléa kom in till oss på morgonen och vi frågade om hon hade något paket under granen och hon sa nej. Hon gick in flera gånger och tittade, men sa att det inte var något paket där. Vi följde då med henne och då sa hon "titta - inget paket under granen" medan hon
lyfte på granen. Hon tog det verkligen bokstavligt. Granen stod ju inte på paketet så vi skulle väl ha sagt att paketet låg bredvid granen istället :). Det var ju ett stort paket som var större än granen så fattar inte att hon missade det.

Först spenderades julen hemma hos min mamma med min syster och hennes familj med god mat och julklappsutdelning. På eftermiddagen ar det iväg till makens släkt. Feline framkallade många skratt hos oss alla. Hon började med att berätta för tomten att hon var lite besviken för hon hade önskar sig en guldponny och att hon skrivit det på en lista, men att hon inte fick någon av tomten hemma hos mormor. Efter varje klapp som delades ut gav Feline tomten en kram med motiveringen "det kostar en kram att få en klapp förstår du". Någon gång kramade hon tomten när andra fick klappar. Någon gång sa hon åt en av de vuxna att han var tvungen att krama tomten när han fick en klapp. Efter en lång tid av julklappsavdelningen förklarade hon även för tomten att "min mamma har inte fått någon julklapp än och hon behöver också få en" jag hade tydligen varit snäll och förtjänat en tyckte hon. Feline var väldigt uppspelt på kvällen och stannade uppe till 21.30 och lekte med sina julklappar, men det får man väl göra på julafton :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar