måndag, juni 27, 2011

Smakportion och annan uppdatering

Eftersom Miléa snart är fyra månader fick hon smaka lite potatis idag. Det var inte alls gott tyckte hon, men hon svalde i alla fall ner en del. I övrigt har vi börjat införa rutiner för Miléa och det har gått riktigt bra. Hon har både ätit och sovit på bestämda tider förutom på kvällen då hon varit orolig 19-22. Idag gick det dock toppen så hon somnade runt 19.30-20. Miléa har jättesvårt att somna i sin säng, i babygymmet eller liknande så det enda sättet att få henne att sova är att gunga henne i vagnen över tröskeln. Då somnar hon rätt snabbt. För att vänja henne vid sig säng har vi börjat med att bära över henne till sin säng precis när hon håller på att somna i vagnen. Oftast blir hon dock jätteorolig och ledsen, men idag gick det bra. Så här ser hennes mat- och sovschema ut:

07.00 - vi väcker Miléa och hon äter första målet
08.30- ca 10.00 sover
10.00 andra målet
11.30- ca 13.00 sover
13.00 Tredje målet
15.00-ca 15.45 sover
16.00 Fjärde målet
17.00 sover kort stund
19.00 Femte målet
19.15 sova för natten

Att Milea fått regelbundna mat-tider har gjort att hon kräks mycket mer sällan så det är riktigt positivt. En gång ville hon ha en extra slurk mjöl vid kl 18 så då fick hon ju det (fast ingen fullportion utan bara tillräckligt så hon klarade sig till kvällsmaten kl 19.)

Har ju förhoppningar att Feline ska börja äta mat igen när Miléa börjar äta riktig mat. Hon har ju, som tidigare nämnts, matvägrat sedan i julas (ett halvår!!!). Hon har bara ätit välling och lite frukt och någon smörgås. Nu har 12:e tanden kommit upp så nu kanske hon vill tugga igen. Erbjöd henne annan riktig mat tre gånger idag (köttfärsgryta med potatis och flygande jakob), men utan resultat. Vägrade dock ge henne välling istället så efter många sura miner och 8 timmar utan mat så gick hon med på att äta lite fisk i alla fall. Detta belönades med lite välling som efterrätt.

När Feline inte matvägrar och trotsar så är hon riktigt go. Hon har blivit riktigt kramig, börjar kunna rörelserna till "imse vimse spindel", dansar så fort hon hör de första tonerna på "jag är en gummibjörn" och har lärt sig säga både hejdå och bye bye. Bra att Händige Manny lär henne några engelska ord :)


3 kommentarer:

 1. Va lustigt! Jag har exakt samma tider på min dotter =) Fina barn du har, ha en skön sommar!

  SvaraRadera
 2. Vår son hade jättesvårt att somna i sin säng, tills vi köpte brio bedrocker! Ett best buy utan tvekan. Kan varmt rekommendera det;-)

  SvaraRadera
 3. Tack R :). Lustigt att vi har samma tider :) Feline hade samma mattider, men hade inga rutiner för sömnen.

  Bollen: Vi har också bedrockers, men det hjälper tyvärr inte :/. Bara vagnen hon vill ha...

  SvaraRadera