lördag, februari 25, 2012

Kryssning

Eftersom det var sportlov så hade Birka paradise ett erbjudande vi inte kunde tacka nej till - en kryssning där hela hytten kostade 150 kr och där anslutningsbussen var helt gratis. Jag var lite orolig för om jag skulle klara av det med fogarna, men med hjälp av rullstolen och möjligheten att lägga mig nere i hytten och vila när det blev för jobbigt så beställde vi en resa. Lite orolig också för hur det skulle gå för ungarna att åka buss i 3½ timme enkel resa, men det gick bra. Feline låg och sov i mitt knä större delen av resan. Miléa sov en del i babyskyddet, men tyckte det var lite jobbigt att sitta stilla när hon var vaken.

Väl framme på båten var Feline kokhet så hon måste ha fått feber, men hon höll sig på glatt humör och lekte ändå. Hon fick träffa "Lillefot" - en stor dinosauriemaskot från Landet för länge sedan - hon hon var överförtjust i. Hon gick runt länge och pratade om Lillefot och ville man få henne att gå någonstans var det bara att säga att vi skulle ut och leta efetr Lillefot så följde hon med. I början var hon lite blyg för Lillefot så när han vände sig om så passade hon på att springa och krama och pussa på hans svans. Hon stod även och vinkade hela tiden till honom.

Ungarna dansade även och lekte i lekrummet. Miléa lyckades charma folk i både lekrum och matsal och fick dem till skratt. I lekrummet var det en stång som Miléa började dansa runt. Hon var så söt och rolig att man inte kunde låta bli att skratta. Miléa ville krypa ut ur lekrummet hela tiden och krypa till scenen bredvid där de spelade musik. I lekrummet hittade hon dock på ett barn runt 1½ år som blev så förtjust i henne och pussade, kramade och klappade en massa på henne så hon njöt av uppmärksamheten. Under barnkaraoken sprang Feline runt och jagade diskolamporna på golvet. Gullungar!
Feline var också ute på däck med Miléa och Marcus och det tyckte hon tydligen om. Hon berättade att det fanns fisk i vattnet när hon kom tillbaka. Själv stannade jag inne och vilade.

En fantastisk sak som jag inte trott var att Feline skulle vara helt torr under både torsdagen och fredagen (bara lite kiss i blöjan under natten). Hon sa till när hon behövde kissa på bussen så vi kunde gå på toa. Att hon håller sig torr hemma vet vi ju, men vi hade inte kunnat lite på att hon skulle göra det på resa också när det var så mycket nya intryck, men tji fick vi :).

Natten var lite jobbig. Miléa hade svårt att komma till ro förmodligen då hela familjen låg i samma rum under natten. Hon ställde sig hela tiden upp i sängen och började banka och krafsa. Klockan var 5.30 innan hon somnade ordentligt. Fick väl sisådär 2 timmars sömn. Jag och Feline låg dock och kramades och sov tillsammans under dagen så man fick vila upp sig lite.


1 kommentar:

  1. Det var en mysig utflykt, jag är så glad att jag har er tre. Tack för den fina resan, ser redan fram mot nästa. Tack för att du finns, älskar dig. M

    SvaraRadera