torsdag, februari 28, 2013

2 napplösa barn

Ja nu verkar det som om även Miléa är nappfri. Vi har ju länge velat vänja henne av med nappar eftersom hon tuggar sönder dem på en gång, men hon har varit EXTREMT nappfixerad och varit hemskt jobbig utan napp så för fridens skull har hon fått ha den. 25e februari skulla Marcus åka ner på jobb och då bestämde jag mig att nu fick det vara nog med napp så hon fick den inte. På kvällen gick hon och la sig och sov och glömde bara bort nappen. Hon vaknade på natten och ville ha en kram, men nappen var det inget tjat om inte. Hela dagen gick och ytterligare en natt utan minsta prat om napp. Tredje dagen bad hon om napp när hon skulle sova men då sa jag bara "Det finns inga nappar kvar - du har bitit sönder alla, eller hur? - och det KÖPTE HON! Så nu har hon varit helt nappfri både dag och natt i 4 dagar. Fantastiskt skönt.

En annan glad nyhet är att vi äntligen ska få intyg skrivet från Linköping. Enligt vår barnförsäkring kan man få ersättning för vård i hemmet då vi behövt göra omläggningar och så, men då krävs att vi skickar in intyg fråg sjukhuset. Sjukhuset har vägrat att skriva intyg av någon anledning. Det de sagt att de kunnat ge oss journalerna att skicka in, men där har de bara journalfört att vi lagt om henne två veckor! Vi ifrågasatte om de inte då skulle ha journalfört alla omläggningar vi gjort. Idag, efter MÅNGA turer, ringde en läkare upp och sa att han skulle skriva ett intyg åt oss. Äntligen! Hoppas nu det blir rätt och att vi kan få ersättning från försäkringsbolaget så det inte är mer som strular.

2 kommentarer:

  1. Det låter ju helt fantastiskt! Vad "lätt" det verkade gå att sluta med napp, trots att hon varit så nappfixerad innan!! Det ger mig verkligen hopp, känner mig nästan sugen att testa här med ens också! Försöker hålla på att nappen skall användas till natten och vid vila, men efter dagisstart har den frågats efter direkt då man hämtar och sen har det blivit lite si och så (på dagis måste de lämna ifrån sig nappen direkt på morgonen) då suget varit jättestort när mamma eller pappa kommer och hämtar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja hon är fortfarande nöjd utan napp. Fattar fortfarande inte vad som hände och är chockad över att hon plötsligt bara glömt bort nappen. För bara ett par veckor sedan så kunde hon gallskrika hur länge som helst om hon inte fick napp.

      Radera