torsdag, maj 30, 2013

Syskonbråk

Länge sedan jag skrev, men det har varit väldigt hektiskt hemma. Jag har i stort sett tagit hand om ungarna själv sedan 22 april - Marcus har bara kommit in för att byta blöja på André, lyfta och mata honom då detta varit svåra moment då jag fått problem med mina handleder. I övrigt har jag fått sköta ungarna. Vi har nämligen haft en hel del renovering att göra så när Marcus varit ledig har han fixat det. Barnen har sedan tid tillbaka haft enormt mycket syskongräl så det har inte varit någon dans på rosor må jag erkänna. Ungefär varannan minut all vaken tid har jag fått tjata på dem att sluta bråka. Feline och Miléa bråka ju om allt. Exempel på vad de bråkat om idag: Miléa kallade Feline för "hök", Feline sa till Miléa att hon inte är någon blomma, att de har slagit/nypit/bitat varanda etc etc. Däremellan blir det bråk och skriv för att de slår och knuffar lillebror hela tiden. De gillar inte att han står nära dem, att han har en leksak, att han vill ha en leksak, att han kryper mot en leksak, att han tittar på dem typ. Ja mi förstår vilket jobb det är att hålla dessa tre ungar ifrån att ha ihjäl varann typ. Igår fick jag nog. Fick typ spader av att de bråkar hela tiden och jag verkligen tröttnat totalt på allt tjat och gräl så min snälla make tog hand om barnen hela dagen så jag fick återhämta mina krafter så jag orkar med fem dygn ensam med dem när han är borta på jobb. (Detta trots att han skulle behöva sova då han skulle jobba hela natten). Det var välbehövligt må jag säga. Varit på så mycket bättre humör och orkat med dagen utan att känna att jag håller på att bli helt galen. Har försökt googla på vad skjutton man gör åt syskon som grälar så mycket, men har inte hittat någon vettig lösning. Jag försöker få dem att sätta sig in i hur den andre känner och pratat med dem när de lugnat ner sig, men jag antar att de är för små och att det bara är att låta tiden ha sin gång. Fast det vore ju skönt om de inte bråkade heeeeeeeeeeeeela tiden i alla fall.

Annars har jag påbörjat ett experiment på Miléas hår: balsammetoden. Jag ska sluta att använda shampoo och inte kamma hennes hår. På morgonen och även under dagen ser hennes hår ut som svinto. Det är totaltrassligt och svårt att reda ut. Idag tvättade jag ut hennes hår med ett sista shampo utan silikoner och med sulfater (Fructis pure & shine). Sedan tvättade jag med tvättbalsam och ett vårdande balsam. Framöver blir det bara till att använda dessa två balsam utan silikoner och en hårinpackning. Har haft i hårinpackning i hennes torra hår och låter det torka in också.


Före:mileas hår är omöjligt att kamma på morgonen.

Efter  samma dag: inte kammat henne utan baka kramat i typ en halv burk hårinpackning. Trodde det skulle se fett ut, men icke .

Nu ska det bli spännande att se om vi får ordning på hennes hår. Feline fick också åka med på samma kur för skojs skull :). Henne kanske jag inte fortsätter med det på och henne kommer jag inte ha i balsam i håret på när det är torrt då hon inte har det behovet. Det är inte lätt att sköta korkskruvshår kan jag lova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar