fredag, mars 07, 2014

Vattenlek - avslutning

Igår var avslutning för Feline på vattenleken som hon gått på. Hon har gått fem av sex gånger. Första två gångerna tyckte hon att det var jättetråkigt, men sen ändrade hon sig och tyckte det var jättekul. En gång var hon magsjuk och kunde inte vara med. Föräldrarna har aldrig fått vara med utan bara lämnat med barnen, men sista gången fick barnen äntligen visa upp vad de lärt sig. Konstigt nog var väldigt få föräldrar närvarande: jag, Marcus och tre andra föräldrar. Ännu märkligare var att två av de tre andra föräldrarna bara satt och tittade på mobiltelefonen hela tiden. Väldigt respektlöst att inte kunna låta bli telefonen i 30 minuter medan barnen så glatt och stolt vill visa upp vad de lärt sig. Jaja folk gör vad de vill. Jag och Marcus ordnade i alla fall barnvakt åt syskonen så vi båda kunde få vara med och kolla på vad våran dotter lärt sig.
 
Det här gjorde barnen
-          Sitter på bassängkanten medan instruktören går förbi dem och stänker vatten på deras överkroppar en och en. På tillbakavägen är det barnens tur att stänka ner instruktören genom att plaska så mycket de kan med benen i vattnet.
-          Barnen hoppar ner i bassängkanten antingen själva eller genom att hålla i instruktörens hand när de hoppar. Feline ville hålla hand.
-          Barnen går från ena sidan av bassängen till den andra genom att härma olika djur. Krokodilen och gapar med munnen i vattnet  så det stänker – fågeln och flaxar med vingarna i vattnet så det stänker och elefanten och svänger med snabeln fram och tillbaka i vattnet.
-          Barnen får doppa olika kroppsdelar i vattnet (näsa, kinden, pannan, håret)
-          Barnen kokar kaffe (bubblar med munnen i vattnet)
-          Barnen bildar en ring i vattnet och ett barn ställer sig i mitten. Barnet får välja om det vill ha en liten, mellanstor eller stor dusch. Sedan stänker alla vatten på barnet. Feline tog en mellanstor dusch.
-          Barnen får gå tåg i vattnet och gå under en tunnel som sänkt mer och mer
-          En simmadrass läggs i bassängen och barnen får ta sig upp på madrassen och över till andra sidan och hoppa ner i vattnet igen. De får hjälp om de vill. Feline klarade sig bra och smidigt själv.
 
Jättebra övningar för att vänja barnen vid vatten och att få stänk på sig så vi är jättenöjda och Feline vill fortsätta med detta till hösten igen. Efteråt fick barnen diplom där det stod vilka simmärken de tagit. Feline tog den blå och gröna baddaren och var så sjukt stolt. Miléa blev jätteavundsjuk när vi kom hem och Feline direkt rusade in och berättade om och visade upp sina medaljer. Barnen fick också träffa utklädda Kumla-humlan som gav dem en varsin glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar