Draken är alltså till släktkalaset och larven till barnkalaset. Orkade inte göra två tidskrävande tårtor så därför gjorde jag larven som är rätt ful men rolig också :)
OK. Vart kan man få tag på sånt?? Jag vill också göra nåt fint till Lucas=P Jag har sett att det är många som gör så fina tårtor men aldrig frågat vad man använder till dekoration.
· 200 g marshmallows · 2 msk vatten · 2 msk cocosfett · 500 g florsocker
1. Smörj en skål med cocosfett, lägg i marsmallows (är de stora kan man dela). 2. Micra tillsammans med två msk vatten tills de smält. 3. Smörj en större bunke med cocosfett. 4. Sikta ner florsockret. 5. Gör en grop i mitten av sockret och häll i de smälta marshmallowsen. 6. Rör med en trä/plastslev eller knåda som vanlig deg. 7. Låt vila väl inplastad i 2 lager plastfolie i rumstemperatur MINST 1 timme -gärna över natten
När man arbetar ut degen - använd florsocker och när man kavlar smörjer man cocosfett på underlaget så det inte ska fastna. Håller sig i ca 3 veckor inplastat i plastfolie och plastpåse.
Jag använder pastafärger som jag köpt på kakburken.se. Vanliga karamellfärgerna från Dr Oetker som finns på affärerna är helt värdelösa. De är tunna som kattpiss, ger dålig färg, är dyra och gör degen kladdig och svårbearbetad. Tror karamellfärgen från Dr Oetker kostar 39kr i butiken och Wiltons pastafärg kostar 29 kr. Då får man samma mängd färg och Wilton är ju säkert över 10 gånger som dryg. Räcker länge och är krämig och fin :) kram
Oj vad tjusigt! Vad har du för nåt till dekoration?? Är det marsipan??
SvaraRaderaKram!!
Tack. Det är MMF en fondant tillverkat av marshmallows...
SvaraRaderaOK. Vart kan man få tag på sånt??
SvaraRaderaJag vill också göra nåt fint till Lucas=P
Jag har sett att det är många som gör så fina tårtor men aldrig frågat vad man använder till dekoration.
Kram!!
Det gör man själv av:
SvaraRadera· 200 g marshmallows
· 2 msk vatten
· 2 msk cocosfett
· 500 g florsocker
1. Smörj en skål med cocosfett, lägg i marsmallows (är de stora kan man dela).
2. Micra tillsammans med två msk vatten tills de smält.
3. Smörj en större bunke med cocosfett.
4. Sikta ner florsockret.
5. Gör en grop i mitten av sockret och häll i de smälta marshmallowsen.
6. Rör med en trä/plastslev eller knåda som vanlig deg.
7. Låt vila väl inplastad i 2 lager plastfolie i rumstemperatur MINST 1 timme -gärna över natten
När man arbetar ut degen - använd florsocker och när man kavlar smörjer man cocosfett på underlaget så det inte ska fastna.
Håller sig i ca 3 veckor inplastat i plastfolie och plastpåse.
Tusen tack, sparar receptet=)
SvaraRaderaEn sista kanske dum fråga...för att få färg...vad använder du?
Förlåt ifall jag e dryg...
Tack=P Kram!
Jag använder pastafärger som jag köpt på kakburken.se. Vanliga karamellfärgerna från Dr Oetker som finns på affärerna är helt värdelösa. De är tunna som kattpiss, ger dålig färg, är dyra och gör degen kladdig och svårbearbetad. Tror karamellfärgen från Dr Oetker kostar 39kr i butiken och Wiltons pastafärg kostar 29 kr. Då får man samma mängd färg och Wilton är ju säkert över 10 gånger som dryg. Räcker länge och är krämig och fin :) kram
SvaraRaderatusen tack=) Du är en ängel som har tålamod & svarar=)
SvaraRaderaKram!!
Det är klart man hjälper till, men då vill jag se en bild sen också ;) kram
SvaraRadera