måndag, december 20, 2010

resultat blödningsprov

Idag ringde läkaren upp mig angående resultaten från blodprovet gällande min förlängda blödningstid och ökade blödningsbenägenhet. Man hade analyserat blodplättar och trombocyter och allt såg ut som det skulle. Ändå är det någonting som inte stämmer. Att blöda så mycket som jag gjorde vid förra förlossningen är tydligen inte normalt. För att vara första förlossningen, bara fått ett litet skrubbsår och en normalviktig bebis är det extremt ovanligt menade läkaren. Att jag kan blöda flera timmar efter att ha blivit stucken i fingret är ju inte heller normalt. Ändå verkar det inte finnas någon förklaring till att jag blöder så mycket och så länge när jag väl börjat blöda. Läkaren skulle konsultera andra läkare och så skulle vi höras av efter trettonhelgen.

I efterhand blir jag lite fundersam över vad läkaren menade att det var så ovanligt att blöda mycket vid första förlossningen - är det mer vanligt att man blöder större mängder vid andra förlossningen? - I så fall ligger man väl risigt till. Var ju rätt nära att behöva blodtransfussion efter förra förlossningen. Jaja, det ska väl gå bra hoppas jag. Annars har ju maken rätt blodgrupp så han får väl skänka mig lite blod :)

Idag är det i alla fall bara 70 dagar kvar - mer eller mindre. Är trött som tusan. Så fort jag försöker vila så startar Miléa en egen ravefest i magen. Jaja, det är ju mysigt i alla fall :)

3 kommentarer:

 1. Läskigt att blöda länge. Men vad konstigt att dom inte kan hitta orsak, att proverna ser normala ut=S
  Hoppas verkligen att allt går fint under förlossningen, menar, att du slipper behöva få blod.

  SvaraRadera
 2. Tack ska du ha. Jo det är lite läskigt att de inte hittar någon orsak. Man vill ju veta vad som är fel. Skulle ju vara skönt att ha någon "diagnos" ifall man skulle råka ut för en olycka eller vad som helst. I journalerna från när jag var 14 år står det att det konstaterats att jag har förlängd blödningstid, men inget om vilka prover det var som de tagit då...

  SvaraRadera
 3. Oj, men då lär din nuvarande läkare söka tills han hittar svaret, för som du säger ifall du skulle råka ut för något är det bra att ha det svart på vitt så man kan agera snabbt.

  SvaraRadera