onsdag, april 06, 2011

Läkarbesök igår

Igår var vi hos läkaren och nu väger Miléa 4770g och är 56 cm lång. Alla kontroller såg bra ut förutom naveln. Hon har navelgranulom och navelbråck. Bråcket drar sig tydligen tillbaka av sig själv oftast inom ett år, men granulomet fick vi lapisera. Miléa är fortfarande riktigt besvärad av magen. Hon var orolig, skrek och gnällde mellan klockan 7-17 igår med undantag från 1,5 timme då Marcus var ute på barnvagnspromenad med henne. Sedan sov hon mellan 17-19. Klockan 19 började hon skrika igen och då medriktigt "panik-kolik-skrik". Vi lyckades få ut lite gaser och en hel del bajs med hjälp av termometer, men hon fortsatte bara att skrika så vid 22.15 fick Marcus ta med henne på promenad så hon somnade. Sedan sov hon fram till klockan 4 då hon åt och sedan sov hon vidare till strax efter klockan åtta. Hon måste ha varit helt slut den lille stackaren. Vi hoppas att det blir bättre efter att hon slutat med penicillinet som slår ut de goda magbakterierna. Då får vi börja med semperdroppar och få upp balansen igen. Om det inte blir bättre då får vi väl prata med bvc för då är det kanske kolik eller något annat problem.

Feline har tidigare vaknat mellan klockan 6 och 7 på morgonen, men senaste två morgnarna har hon sovit ända till 7.45. Tror att det kanske kan ha att göra med att hon börjat äta ordentligt. Det är skönt att hon är så lugn  och problemfri när vi har så fullt upp med Miléa. Hoppas verkligen att tänderna håller sig borta nu för det skulle bli jobbigt om hon fick flera tänder nu och man har två ungar som skriker dygnet runt. Det är verkligen skönt att ha Feline som muntrar upp nu när Miléa är så missnöjd. Hon är så himla rolig och det är fantastisk hur mycket hon förstår. Det har verkligen hänt extremt mycket med språkutvecklingen de senaste två månaderna. Idag sa jag att hon ramlat och slagit sig och när man säger det så slår hon sig själv i huvudet med handen :). Hon ramlade på gruset här om dagen och fick skrubbsår på hakan och sedan ramlade hon i trappen idag och blev lite röd i pannan. Igår sa jag åt henne att hämta pyjamasen och visst rotade hon fram rätt kläder ur sin klädlåda (de låg inte överst). Hade ingen aning om att hon kunde det, men hon visste ju tydligen var det var också. Blöjan hämtade hon också. Sedan klär hon på sig kläderna själv med lite hjälp. Hon gör som man säger när man ber henne att sätta sig ner, ställa sig upp, dra jumpern över huvudet, lyfta på foten, ta på sig vantarna eller mössan etc. Så smidigt. För några månader sedan HATADE hon när man klädde på henne, men nu är det bland det bästa som finns. Att leka med sina kläder och ta av och på dem är roligare än alla leksaker.

2 kommentarer:

  1. hej

    jag undrar vilka graviditetssymtom du hade med milea? efter som du fick veta det så sent

    SvaraRadera
  2. Ja du jag hade inga symptom jag reflekterade över. Jag var extremt trött, men det tänkte jag berodde på att jag hade ett litet barn som vaknade på nätterna ibland. Sedan var jag sugen på köttfärssås mitt i nätterna. Folk började fråga om jag inte var gravid så det var då jag gjorde testet. Jag hade ju haft mens och allt trots att jag tydligen var gravid så jag hade inte en tanke på att jag kunde vara gravid - men dte var jag :)

    SvaraRadera