tisdag, november 17, 2009

Drömmar

Usch, jag har haft såna jobbiga drömmar senaste veckan. Fyra dagar i sträck har jag drömt att Marcus varit otrogen och jag har varit lite småledsen när jag vaknat till fram till dess jag insett att allt bara varit en dröm. Har hört att det tydligen är rätt vanligt att drömma att ens partner är otrogen när man är gravid. Tidigare har jag inte varit gravid i drömmarna, men nu står jag där med tjock mage, ensam och övergiven i drömmen och funderar hur jag ska klara av en förlossning helt själv...Än så länge har jag inte drömt om själva förlossningen i alla fall. Självklart vet jag att Marcus inte skulle bedra mig så det känns ju skönt när man får vakna till och inse det :)

På den positiva sidan är att jag hittat en tråd i ett forum där tjejer berättat om sina roligaste minnen från sina förlossningen. Det är så sjukt roligt att jag skrattar högljutt och hysteriskt så jag gråter. Berättade en av berättelserna för Marcus igår och hade extremt svårt för att sluta skratta. Marcus tycker dock mest att det är roligt när jag tycker att någonting är extremt roligt. Här är historien jag skrattade nåt så innerligt åt:

"Jag var innan förlossningen orolig för att jag skulle tycka bebisen såg äcklig ut när den kom upp på bröstet. Hade läst om mammor som inte alls känner anknytning till den lilla bebisen i början och hade funderat lite över detta. Eftersom bebisar kan vara mer eller mindre "kletiga" direkt efter förlossnin så hade jag fått för mig att jag kanske skulle tycka att den såg skitäcklig ut. Det gjorde han inte :) Så det första jag utbrister till min man när jag får upp lillen på magen var: Älskling, han var inte äcklig!

När jag sedan skulle sys några stygn fick jag använda lustgasen igen eftersom bedövningssprayen inte hjälpte ett dugg. Hade använd lustgas genom hela förlossningen utan att känna mig snurrig eller konstig av den. Men när det var dags att sy slog lustgasen till och jag kände mig som berusad. När jag ligger där och precis har dragit in världens djupaste andetag i lustgasmasken och BM syr förfullt, tittar jag på min man med dimmig blick, tar bort masken och säger: Höhöhö... Korsstygn... höhöhö....:)"

2 kommentarer:

  1. Sophia! Vad är det jag läser! Ensam på förlossningen? Om inte Marcus kommer så ska ju jag vara med! Jag har ju övat dagligen på "När lillan kom till jorden"! Oroa dig inte, jag kommer!!!! :)

    SvaraRadera
  2. Haha, jo så var det ju :) En mycket fin liten låt det där som mamma sjöng för mig som liten. Kommer ihåg att jag tyckte så mycket om att lillan kom till jorden i maj när göken gol...precis som mig :). Blir en trevlig nostalgi..:)

    SvaraRadera