fredag, augusti 13, 2010

VUL idag

Igår när jag jämförde min mage med hur jag såg ut när jag var gravid med Feline slogs jag av att jag är lika tjock nu som jag var vecka 13+1 när jag väntade Feline. Nu är jag ju bara i vecka 7+3 räknat från senaste mensen, så var ska detta sluta hade jag funderat.

När jag väntade Feline så gjorde vi vårt första VUL vecka 8+3 och då såg man ju bara en liiiiiiiiiiten orörlig klump med armar och ben som  inte var större än knappnålshuvuden. Därför hade jag förväntat mig att jag inte skulle se speciellt mycket alls idag. Hade knappt trott att jag skulle få se ett hjärta slå. ACK så fel jag hade. Fick en chock när jag fick se en "riktig" bebis där inne som levde rövare och sparkade för fullt. Hjärtat syndes så tydligt. Den första tanken som slog mig var jag måste vara längre gången då detta påminde mer om det ultraljud som gjordes vid KUB-testet v 12+5 med Feline.

Mycket riktigt så såg jag ut att vara i vecka 10+5, fast beräknat på senaste mensen innan förra mensen borde jag i så fall vara i vecka 11+2. Jag tror dock att kanske 11+2 är mer rimligt eftersom jag blev gravid efter kuren med Pergotime och då har jag ju alltid ägglossning dag 16 eller 17 och en menscykel på 29-30 dagar. Någonstans runt 28 feb-4 mars borde bebisen i så fall vara planerad.

Detta innebär ju alltså att jag tydligen inte hade mens 22 juni som jag trott, utan det måste ha varit en annan form av blödning. Senaste mensen var alltså 24 maj och det var vid den mensen som jag började med Pergotime, aloeverajuice och fytoöstrogen. Kanske var det naturläkemedlen som hjälpte mig även denna gång. Det här innebär ju också att jag blev gravid på ANDRA försöket och inte tredje försöket som vi först trodde.

Vilken tur att jag inte visste om att jag var gravid den 22:a juni då blödningen kom utan att jag trodde det var mensen. Annars hade jag ju oroat mig som 17 för att det skulle ha varit ett missfall.

Känns ändå rätt skönt att ha gått över den kritiska perioden så jag tror att den lille kommer att stanna hos oss. Åh vad spännande allt är nu :)

7 kommentarer:

 1. Så roligt! Grattis!
  Vart har du köpt dom där naturläkemedlerna? Vilka märken är det. SKa banne mig och testa dessa då det ör dags för syskonförsök för oss.

  SvaraRadera
 2. Tack ska du ha.. kanske värt ett försök iaf - jag har ju blivit gravid båda gångerna jag tagit dem iaf. Om det sedan beror på detta eller andra omständigheter vet jag ju dock inte :). Köpte medlen på Internet, men den butiken säljer dem inte längre.

  Dr. Donsbach Aloe Vera juice ser ut så här (http://www.bodystore.com/bilder/artiklar/716.jpg)

  Fytoöstrogen finns på Lifebutikerna, men inte samma märke som jag hade. Tror de slutat sälja mitt märke... (http://www.lifebutiken.se/life/produkter/overgangsaldern/Fytoostrogen.ecp)

  SvaraRadera
 3. Grattis! Har läst din blogg sedan början av din graviditet med Feline och jag får gåshud när jag läser att hon ska få ett syskon! Vi fick våran lilla flicka i april och tack vare dig heter hon Feline i andranamn, tyckte att det var så fint:)/ Cilla

  SvaraRadera
 4. Hej Cilla och vad trevligt med en trogen läsare. Det glädjer mig. Det var ett mycket fint andranamn måste jag säga - klokt val :). Får man fråga om vilket förstanamnet är? :)

  SvaraRadera
 5. Tuvalie, Freja, Feline heter våran sötnos:)

  SvaraRadera
 6. Sophia, jag har följt din blogg ett tag nu. Och det är helt fantastiskt att ni lyckats på egen hand med "tvåan" =) JAg har ju också PCO-S (visst har jag läst att du också har det?) Kan du förklara för mig vad Fytoöstrogen gör för "bra"? Vi har ju en tös som kom till oss i februari via IVF och vill nu jobba på att få en tvåa....

  SvaraRadera
 7. Bönan: Jo det är fantastiskt att det gick så bra :). Jag har PCO.. inte PCO-S. Östrogenet ökar sannolikheten för ägglossning och förtjockar slemhinnan. Jag har alltid haft tunn slemhinna på 6 mm, men med östrogenet fick jag 7,5 mm. Kan även ha viss inverkan på äggkvalitén. Lycka till med tvåan nu! :)

  SvaraRadera