lördag, oktober 30, 2010

Tänder och sjukintyg

Ja igår gick ju min sjukskrivning egentligen ut och läkaren skulle skriva ett nytt, men tydligen har hon inte hunnit det - hon har ju BARA haft 2 dagar på sig! Nu ska det tydligen vara klart på måndag så då hoppas jag att det verkligen är det och att det är daterat från idag.

Feline har varit väldigt besvärad den senaste veckan och vägrat sova på dagarna - hon knådar sig i ögonen och är jättetrött, men bara gallskriker när man lägger henne för att sova. På nätterna somnar hon dock på en gång så jag tror inte att det är öroninflammation i alla fall. Däremot så fullkomligt sprutar det ut tänder på den lilla stackaren. På tre veckor har det kommit upp tre nya tänder och även en fjärde kommer att bryta ut vilken dag som helst. Nu har hon 2 st i underkäken och 3 i överkäken. Den 6:e tanden som snart kommer ut sitter också i överkäken. Igår fick hon lite alvedon och jag tror det underlättade lite så vi ska nog försöka ge henne det idag också. Det är i alla fall underbart att hon somnar direkt på kvällarna när vi lägger henne. Tror mycket att det beror på att vi lägger henne samma tid och har rutinen med välling - sitta på potta - pyjamas - tandbortsning - läsa godnattsagan - sjunga trollmors visa och säga godnatt. På dagtid har vi ingen sådan rutin utan går bara in och lägger henne och säger sov gott. Å andra sidan har det ju fungerat att lägga henne på dagtid fram tills nu.

Senaste veckan har vi successivt förskjutit Felines sovtider lite. Hon brukar sova 19-07 (eller svarare påbörjar vi kvällsrutinen med vällingen kl 19 så hon somnar ju ca 19.30 då), men nu försöker vi få henne att sova 20-08 med tanke på att vi byter till vintertid inatt. Det har fungerat bra för nu sov hon 19.45 - 07.45 idag. Det blir toppen för nu när vi ändrar tiden så blir det 19-7 som vanligt. Hade vi inte vant om henne så hade det väl blivit 18-6, vilket hade varit lite jobbigt :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar