tisdag, januari 25, 2011

Nattliga plågor

I brist på sömn får jag väl göra en lista över allt som väcker mig eller som håller mig vaken under nätterna:

 1. Toalettbesöken. Lägger mig klockan 22 och kissar då, sedan stiger jag upp 4-5 gånger och kissar mellan klockan 22-02. Mellan 02-07 blir det cirka 3-4 kisspauser. Runt 7-9 kisspauser/natt alltså och då är det ett helsike att ta sig upp ur sängen pga fogarna.
 2. Smärta i fogarna samt smärtor i mellersta och övre delen av ryggen. Att vända sig i sängen är som att springa en löprunda på 5 km och det tar säker 5-10 minuer för mig att återhämta mig från hjärtklappningen och andfåddheten som infinner sig efter att jag vänt mig om.
 3. Bebisen ligger och trycker så hårt i magen att det gör ont eller att jag mår illa. Detta kan hålla mig vaken i flera timmar. Ibland får jag gå upp redan klockan 2 för att jag mår så illa och då lägger jag mig inte igen.
 4. NÄSTÄPPA. Går knappt att lösa upp täppan med nässpray. Kan få ställa mig upp 10 minuter för att den ska släppa.
 5. Marcus pratar i sömnen eller snarkar. I vanliga fall gör han det rätt sällan, men av någon anledning för han det oftare sista två månaderna under graviditeten - var samma sak förra gången. Kanske sover han mer oroligt då?
 6. Katterna kräks. Händer inte varje natt, men minst en gång i veckan. Då är det inget vidare med långhåriga innekatter :)
 7. Feline vaknar. Hon har varit lite orolig senaste tiden och vaknar ibland på nätterna. Klockan 7 vaknar hon för dagen och då är det bara att palla sig upp varesig man fått sova något eller ej.
Ja, det tror jag var alla punkter. Jag kan nog inte längre räkna antalet sömnperioder i timmar - snarare minuter. ÅH vad jag längtar efter att få föda nu! Visst kommer det bli ÄNNU mindre sömn i början när man ska behöva kissa ut sig all överbliven vätska efter graviditeten, har en bebis som vaknar och vill ha mat varannan timme på nätterna (Feline vaknade runt varannan timme iaf), bebisen kanske har magont, skriker och/eller kräks på nätterna, man blöder ner hela sängen och är tvungen att bädda rent på nätterna, man måste byta binda en gång i timmen/varannan timme på nätterna. Ojoj, man får för guds skull hoppas att åtminstone foglossningen kan börja släppa så man får sooooooooooooooova.

Jag är trött............såååååååååååååååå trött. Nu har Feline varit orolig och skrikig på dagarna när hon haft magsjuka och verkar dessutom ha en separationsfas och skriker så fort man är mer än 50 cm ifrån henne så att sova under dagen har ju inte gått. Nu har jag iaf passat på att sova 40 min när Marcus tar med hund och barn ut på promenad och det har varit en livräddare.

2 kommentarer:

 1. Om man säger så här "jag är inte avundsjuk alls".
  Jag minns sista tiden & man bara längtade efter att bebisen snart skulle födas för att slippa alla nattliga "sysslor".

  Snart är det över alltså graviditet---> is over soon;)

  Bamse kram får du av mig...ja det blir bamse eftersom magen är så stor nu hihi=)

  SvaraRadera