tisdag, mars 06, 2012

Lära sig äta själv med sked

Ja nu fyller ju Miléa 1 år snart och vi har inte ens övat på att lära henne äta själv. Vi är lite slöare med Miléa än Feline har vi märkt - inte alls samma brådska. Nu tycker vi dock att det börjar bli dags att lära sig att hantera en sked. Den mesta maten faller ju av skeden, men idag gjorde vi jasminris och kycklinggryta och det blev så lagom klibbigt att det satt fast på skeden trots att hon märkte den så det får bli den perfekta "börja-äta-själv-med-sked-maten". Dessutom var Miléa suuuuuperförtjust i maten och slevade i sig med god aptit :)

2 kommentarer:

  1. Jag har en känsla (men vad vet jag) av att man har lite mer bråttom till nästa steg med första barnet än med andra ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi hade ju lite mer bråttom med Feline att träna på saker då hon skulle vara 13 månader när Miléa skulle födas och vi ville att hon skulle klara av att äta själv, gå , sitta på pottan och ta sig upp och ner för trappen så att det skulle bli mindra stressigt med två osjälvständiga barn så därför blev det hårdträning :). Miléa kommer ju vara 16-17 månader när hon blir storasyster och vi räknar med att hon kommer hinner lära sig alla de där sakerna innan dess så dte är ingen brådska denna gång. hon kan få vara bebis ett tag till :)

      Radera