onsdag, juni 13, 2012

Vattkoppor? och tredje föräldragruppen

Ja jag tror faktiskt att Miléa fått vattkoppor. Hon har fullt av röda utslag på bålen, i ansiktet, på överarmarna och i nacken. Det är inte vätskefyllda, men det kanske de blir i ett senare skede? Hon har varit lite kinkig senaste dagarna så det kanske är huvudvärk som man kan få i tidigt skede när man har vattkoppor. Feline är dock helt symptomfri. Trist om de ska behöva ha vattkoppor till midsommar.

Idag var vi också på tredje föräldragruppen och då pratade vi om förlossningen. Mycket satt man ju och tänkte "så där var det inte alls för mig" när barnmorskan berättade. Att föda med så svår foglossning är ju ändå lite annorlunda än att vara frisk och föda barn. Under en vanlig förlossning har man ju bara förlossningsvärkar och emellan dem ingen smärta alls. Med foglossning har man ju dubbelt upp och dessutom extrema fogsmärtor emellan förlossningsvärkarna så då får man ju ingen vila alls under hela förlossningen. Ska ju dock träffa specialistmödravården efter remissen som skickades på semenariet om foglossning där jag "föreläste" på måndag för att diskutera hur vi kan underlätta denna förlossning så att inte samma sak upprepas som under föregående förlossning. Under föräldragruppen kom jag på några punkter som jag ska ta upp då:

- När ska jag kontakta förlossningskliniken? (Detta utifrån att de på föreläsningen föreslog att jag skulle få smärtlindring i ett tidigare skede på grund av mina fogsmärtor och det kanske behövs tid att planera detta så jag kanske inte kan vänta tills det är 3-5 minuter mellan värkarna).
- Kan jag få låna en TENS att ha hemma? (kan vara bra till en början)
- Krystningsfasen (jag har tusan inte haft krystvärkar under någon av mina tidigare förlossningar trots värkstimulerande dropp. Det där med att man ska känna att man man inte kan hålla emot har jag aldrig varit med om. Har krystat över 2 timmar båda gångerna och det är hemskt att krysta utan krystvärkar och med fogvärken är det nästan omöjligt)
- Vilka andra smärtstimmande fungerar för foglossningen?
- Hur 17 ska jag kunna kissa under förlossningen - kan man sätta in kateter? jag kan ju knappt ta mig upp ur sängen som det är nu och under förra förlossningen hade vi ett helvete att bogsera mig till toan när jag inte kunde gå för fogarna.

Hoppas att jag kommer få svar på mina frågor för jag oroar mig för hur jag ska orka en till förlossning med de här fogproblemen.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar