onsdag, september 22, 2010

Klängapan

Vilken rolig tid det här är. Feline har fullt upp att imitera allt man gör i både ljud och gester. Hon klättrar och klänger på allt. Gåstolen vill hon inte alls stå i, men hon klättrar upp med båda fötterna i ramen och står och leker med leksakerna på aktivitetsbrädan. Gåvagnen ställer hon sig också i - hon klättrar upp i flaket och biter i handtaget. Igår och idag har hon på eget initiativ krupit/sprungit fram till gåvagnen, tagit tag i handtaget och sprungit iväg med den i full fart. I morse hade jag även lagt en tom pepparkaksburk och en halvliters petflaska i barnvagnen. När jag lagade frukost var Feline snabbt där och balanserade med båda fötterna på vagnens bakhjul och tog i allt vag hon kunde för att försöka dra sig upp i vagnen och ta sakerna. Det såg så enormt roligt ut. Tur att vi börjat med att alltid slå i bromsen på barnvagnen så den inte rullar iväg.

Hon är verkligen  aktiv vår lilla tjej. Så nyfiken på precis allt och väldigt framåt. Väldig självständig av sig. Tycker att det är roligare att gå på upptäcktsfärd själv i de andra rummen istället för att sitta hos mamma och pappa att busa. Där mamma och pappa är får man ju inte göra som man vill - de säger ju bara "nej" när man försöker sno kattmat, rycka i kablar och plaska i hundvattenskålen. Nä, när vi sitter i köket och äter försvinner Feline snabbt ut i hallen, vardagsrummet eller toaletten och sitter och leker där för sig själv. Får springa och hämta henne stup i ett :)

I övrigt är det bra med mig och magen. Går in i vecka 18 på fredag så väntar på att få känna sparkar snart. Förra gången kände jag sparkarna i v 22 och då var moderkakan i framvägg. Nu när moderkakan är "rätt" placerad och jag är omföderska borde jag ju känna sparkarna när som helst :). Två veckor kvar till ultraljudet idag också så det väntar vi på med spänning. Börjar dock få väldigt ont i fogarna runt ljumskarna och så. Hoppas det inte förvärras mycket mer nu.

2 kommentarer:

  1. Kul att Feline pigg & glad. En kompis till mig har en liten pojke på 8 månader & han är likadan. Dom är så söta när dom börjar upptäcka, ja dom är alltid söta=D

    SvaraRadera
  2. Ja varje dag nu känns verkligen som en spännande upptäcktsresa. Snart är ni där ni också! :) Så spänannde att förlossningen närmar sig för dig! Åh vad härligt med en nyfödd att snosa på. Det är en charm i sig och tiden går på tok för fort..

    SvaraRadera