fredag, augusti 17, 2012

+10 och besök hos specialistmödravården

Tänk att förlossningen startar senare och senare för varje barn. men Feline började förlossningen runt 21 på BF+7 (Född på bf+8), men Miléa började den runt midnatt på BF+9 (men hon föddes först på bf+11). Nu är jag alltså på bf+10 utan resultat. Var inne för igångsättningsbedömning idag. Fick börja med att sitta med maskin på magen som avläste hjärtfrekvens och så fick jag trycka på en knapp som jag skulle trycka på varje gång bebisen rörde på sig. Maskinen läste också av att jag hade några sammandragningar. Efter det fick jag träffa en läkare som skulle känna på tappen och se hur mogen jag var. Undersökningen var smärtsam percis som den var vid första undersökningan av tappen när jag kom in till förlossningen med Miléa och den inte hade mognat till sig. Var svårt för läkaren att känna så vi fick byta till ett rum med gynstol. Därefter konstaterade läkaren att jag inte var riktigt mogen än och att det inte gick att sätta igång mig genom att ta hål på fosterhinnorna, vilket skulle ha varit den bästa igångsättningsmetoden för mig då det skulle gå snabbare. Det skulle bara gå att sätta igång mig via ballongkateter (aldrig i helvete att jag går med på ballongkateter efter upplevelsen jag hade när de använde detta vid spolningen av mina äggledare) eller hormontabletter, vilket med största säkerhet skulle ge en långdragen förlossning. Läkaren avrådde därför från igångsättning, vilket jag höll med om under de förutsättningarna. Så nu är vi hemma igen i väntan på att det ska sätta igång av sig självt. Läkaren sa dock att även om jag inte var mogen nu så är det inget som förhindrar att förlossningen sätter igång spontant till kvällen eller under helgen. Annars fick jag en ny tid för återbesök på måndag (bf+13). Nu har jag väldig mensvärk och blödningar efter undersökningen, men det förvarnade hon mig om så det är tydligen normalt.

5 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag följer dig med spänning! Jag har läst din blogg väldigt länge...sedan din första graviditet men aldrig kommenterat vad jag minns. Dåligt..jag har tänkt att jag skulle göra det s¨å många gånger men jag kommer liksom aldrig på något "bra" att skriva. Nu var det dags även om det inte blir "bra"! :)

  Jag har själv en flicka på 10 månader och vår väg till graviditeten var också lite krokig och det var av den anledningen jag fann din blogg. Nu blev vi spontangravida efter 17 månader så vi slapp precis IVF-processen.

  Vi fick en flicka för 10 månader sedan och jag hade en strålande graviditet och en bra förlossning. Dock känner jag en helt annan känsla inför nästa förlossning (är inte gravid än men hoppas bli framöver). Inför första förlossningen var jag ganska cool men nu vet jag vad som kan gå fel och hur det känns och då är jag inte lika kaxig längre. Dock vill vi sp gärna ha fler barn så jag tänker att det får lösa sig. Sen blir jag peppad av att läsa dina tankar... Sådana krämpor du får gå igenom och ändå vågar ni skaffa barn så tätt. Det är imponerande! Dessutom har ni snart tre små barn och det kommer säkert gå galant. Men nog är det arbetsamt kan jag tro.

  Jag vill bara säga att jag tycker du är imonerande stark och modig! Det inspirerar mig!!

  Sen gör du fy helskotta fina tårtor....helt sjukt ju! När jag visade min man så sa han gång på gång "hon måste vinna massa tävligar för de är ju helt fantastiska" och har impar man inte så lätt på!!

  Jag följer med spänning fortsättningen på ert äventyr!!

  Kram Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. hej linda! Vad roligt att få läsa så mycket positivt. Man tror ju knappt man har några följare utanför familj och vänner, men titt som tätt får man såna här gulliga meddelanden som Gör en så glad. Tack kära du för att du tog dig tid att skriva och stort lycka till med familjen. Kramar

   Radera
  2. Fy vad stavfel jag lagt till med. Min perfektionsådra protesterar vilt när jag läste vad jag har skrivit ovan. Jaja.. hade ju min lilla flicka i soffan och hon ska hela tiden kasta sig över kanten och se om det går förbi nån "vovva" för dem vill hon inte missa! (vi har dock ingen hund så chansen är inte så stor...)

   Radera
 2. Hej! Jag måste också skriva några rader, var ett tag sedan sist. Skrev en hälsning när Milea brände sig (usch, som jag led med er) men den verkade inte komma fram. Tycker att du är alldeles fantastisk som klarar av vardagen med den smärta du har! Jag har 2 små i ungefär samma åldrar som era (därför jag började att läsa från början) och det är minsann fullt ös från morgon till kväll;) Men ändå är vi också lite sugna på en 3a. Ser verkligen fram emot uppdateringar om hur vardagen rullar med 3 små. Stort lycka till med förlossningen, du kommer att klara det galant! Håller med ovanstående talare angående dina tårtor-otroliga!! Kram Petra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul med barn i samma ålder, men visst är det jobb alltid :). Mycker syskongräl hemma hos dig också? Tack för lyckoönskningar och tårtberöm :). kram Sophia

   Radera