onsdag, augusti 22, 2012

Förlossning (uppdateras kontinuerligt)

Har som sagt haft värkar sen 13.41. Ringde förlossningen nu runt 21.15 då jag har så pass kraftiga värkar med ca 6-7 minuters mellanrum. Blev ombedd att komma in så nu ska vi bara packa det sista. Hoppas få lite morfin så jag får sova. Sjukt trött då jag hade värkar inatt och varit vaken sen 02.20 så jag vill få lite vila. Svårt att vila dock med dessa värkar.

 


22.59 - kom till förlossningen ca 22.25. Har gått igenom förlossningsbrev och ligger nu med ctg på magen. Trött som fan och hoppas få sova

23.15 - Hej alla läsare, nu tar jag, Marcus över rodret här på bloggen. Jag ger Sophia ett välbehövligt avbrott så hon kan fokusera på det viktigaste. BM har var här och bekräftat att Phia är öppen 4-5 cm. Nu ska hon få morfin för att kunna slappna av och sova en stund innan de planerar att ta hål på hinnorna.

23.45 - Nu fick Phia medel mot blödningen och det fick henne att må dåligt, kräktes.

00.00 - Phia flyttar över till en annan säng som är mjukare och hon får morfin. Dags att sova lite.

01.30 - Phia väckte mig för att det började smärta mer. Massage mot fogarna.

01.45 - Nu går det inte längre, BM får börja jobba. Hon fixar med oss och förbereder sig för nattens jobb. Hon känner efter och Phia är öppen 7 cm.

02.30 - Lustgas ges och hinnorna ska spräckas.

03.05 - Hon är vid ett fantastiskt gott mod, påtalar hela tiden hur bra det känns. Skönt att hon tar det så fint.

03.55 - BM tömmer Phia på urin och försöker lägga om henne på sidan men det går inte p.g.a. fogarna. Hon är öppen 8 cm,

04.30 - Phia är medtagen men jobbar fint.

04.40 - BM känner på Phia och hon är fortfarande öppen 8cm. Sätter in värkstimulerande dropp.

04.45 - Phia kastar sig helt oväntat om till vänster och börjar genast krysta. Vi blir alla mycket förvånade men Phia tar i för kung och fosterland och BM ser genast huvudet.

04.56 André är med oss nu. Allt känns underbart. Phia har vart så stark. Efter knappt 10 min och 3 krystningar är vi i mål. Helt otroligt.

Phia blöder mycket lite mot vad hon har gjort de tidigare gångerna och allt går helt komplikationsfritt. Vi är helt tagna av hur smidigt det har gått.

05.15 Jag får äntligen hålla i guldklimpen, jag är så stolt över Phia och André.
 

4 kommentarer:

  1. Heja!!! Hoppas allt går bra, trots smärtor! Kram o stort lycka till! :) /Hanna

    SvaraRadera
  2. Sitter här med tårar i ögonen! Ni är fantastiska!! :D Vilken lättnad att höra att allt gick så smidigt trots allt. Grattiiiiiis! Nu kommer jag inte kunna jobba idag... längtar såå tills i eftermiddag ;) KRAM! <3

    SvaraRadera
  3. Ååh grattis!! Bra jobbat! Så otroligt skont att det gick så bra alltihopa!

    SvaraRadera