måndag, februari 21, 2011

7 dagar kvar samt Felines språkutveckling

Ja nu börjar det verkligen kännas verkligt att bebisen snart är här hos oss. Igår hämtade Marcus upp syskonsitsen till barnvagnen och babysittern från förrådet. Mjukliften är framrotad, likaså vätskeskydd och lakan. Amningskudden ligger i soffan. Småkläderna i storlek 50-56 ligger lättillgängligt i garderoben, men ska läggas in på badrummet snart. Felines kläder får vi lägga in i byrån på hennes rum. Henne behöver man inte byta kläder åt lika ofta. Räknar väl med en hel del nerspydda bebiskläder, så det är lika bra att ha ombyteskläderna på badrummet :). Vätskeskydd är utlagt i både soffa och säng för säkerhets skull om vattnet skulle gå. Nu är vi laddade och redo!

Feline är lugn och snäll igen. Skönt när tänderna kommit upp så hon slipper ha så ont. Hon tar storasystersrollen med ro :). Lite synd att hon inte fattar att hon ska bli syster, men samtidigt rätt skönt att hon förmodligen är för liten för att känna någon avundsjuka. Tror mest att hon kommer vara nyfiken på lillasyster och sno nappen av henne hela tiden :).

Det roligaste just nu är att Feline kan förstå så många nya ord och snappar upp saker hela tiden. Som ni tidigare sett har ju hon kunnat peka ut foten, lampan, apan mm ganska länge ("hämta bollen" har hon också kunnat gjort länge), men börjar ord som tandborste, struts, mage, öra, munnen, klossen, vante, strumpa mfl falla på plats. Man kan be henne hämta dessa saker, eller säga åt henne att stoppa någonting i munnen och då gör hon det. Hon har ett gäng magneter och jag tror jag berättade för henne att en av dem var en struts vid ett tillfälle och sedan dess har hon hämtat just strutsen när jag bett henne att göra det :). Hon vet också vilka kläder som ska sitta på vilken kroppsdel och visar glatt var mössan, vantarna, skorna, strumporna, bodyn, byxorna, mm ska sitta någonstans :) Hon säger dock inte så många ord än utan pratar fortfarande mest goja. Hon pratade mer förut faktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar