tisdag, mars 29, 2011

Äntligen hemma

Nu är äntligen hela familjen samlade igen. Miléa ser så himla mycket bättre ut i ansiktet än vad hon gjorde igår när jag lämnade henne så det är ju glädjande att se. En läkare som var hjärtspecialist hade tydligen lyssnat på blåsljudet i Miléas hjärta igen (skrev tydligen att det var blåsljud i lungorna tidigare, men det var i hjärtat det var blåsljud), men hon sa att små barns hjärtan slår snabbt och ligger ytligt och det då kan uppstå virvelljud. Hon kände sig säker på att det inte var något fel, men vi skulle ändå få åka på återkontroller för att vara på den säkra sidan.

Åkte direkt till Apoteket för att hämta ut Altheran, men efter mycket strul med receptet som inte kommit in och som inte var undertecknat av läkaren visade sig vara en beställningsvara som skulle ta två dygn att få hem. Vi fick gott åka tillbaka till avdelning 26 på barnkliniken och få Nutrigamen som ska räcka i några dagar. Skönt att det löste sig.

Läste på mjölkallergitråden på familjelivsforumet att blodproven bara är säkra till 50% och hur många barn som är allergiska mot mjölkprotein trots att blodproverna visat negativt. Barnen har varit friska när de ätit mjölkfritt, men genast fått eksem, magproblem mm när de fått i sig mjölk. Ja vi får väl se vad provet visar, men blir hon bättre av mjölkfri kost så hoppas jag verkligen att vi fortsätter att få recept på det!

Feline var så rolig när hon fick se Althera-broshyren. Det var en bebis på utsidan så hon sa "bebiiiiiiiiiis" hela tiden och ville krama broshyren. Hon var också jätteglad över att få se Miléa igen och har kramat henne massor. Hon måste verkligen vara världens bästa storasyster. Hon älskar verkligen bebisar och framför allt lillasyster :)

3 kommentarer:

 1. Hej Sophia,

  Skönt att hon är hemma igen. Vår dr tyckte inte att det var någon ide att ta blodprov då det så sällan visar något utan att det är symptomen man går på. Vår dotter var två veckor när vi började med mjölkfritt. Vi har testat ge henne mjölk två gånger sen dess, vid 4 mån och vid 7 mån. Hon fick då inga kaskadkräkningar men fick utslag direkt. Nu ska vi vänta tills hon är 1 år. Hon blir 8 mån imorgon. Vi har varit hos en dietist som är jätte bra. Det är efter 6 mån man måste kolla att de får tillräckligt med kalcium. EnaGo har jätte bra gröt och välling från 6 mån, Altheran älskar hon nu. Hoppas utslagen försvinner snart.
  Kram J

  SvaraRadera
 2. Hm....tillsätter de inte extra kalcium i Altheran för att det ska motsvara kalciumen i vanlig mjölk? :/

  SvaraRadera
 3. Dietisten sa till oss att det är lika mycket kalcium som i bröstmjölk. Men eftersom de behöver mer järn efter 6 mån och då måste börja äta "riktig" mat så måste man räkna på att man får tillräckligt med kalcium då den "vanliga" maten är mjölkfri.

  Kram J

  SvaraRadera