fredag, mars 25, 2011

Felines utveckling och nappavvänjning

Med Feline är allt bra. Hon är lyckligare än någonsin när hon får gå utomhus i sina skor. Igår var vi en sväng till Marieberg och Feline fick gå runt helt själv i köpcentrat. Hon framkallade väldigt många leenden när hon struttade runt där överlycklig att få gå själv. När Marcus plockade upp henne inne i butikerna för att hon inte skulle riva i allt blev hon dock rätt besviken. Skönt att hon är så glad och nöjd nu när Miléa är så besvärlig i alla fall. Enda bekymret just nu är att hon fortfarande vägrar annan mat än välling. Det har hon gjort i över 4 månader nu. Visst, frukt går ner, men riktig mat går bara inte. Hon slåss så fort man försöker mata henne och när man ställer fram mat så hon får äta själv så leker hon mest med maten och kladdar. I stort sett ingen mat stoppar hon i munnen. Allt ligger på bord, i knät och på golvet. Känns lite tråkigt att ens laga mat åt henne när man ändå får slänga allt. Vi har ändå fortsatt att ställa fram mat åt henne varje dag och tänker att hon NÅGON gång borde börja äta.

Feline har även själv påbörjat någon egen slags nappavvänjning senaste månaden. Hon har helt slutat med nappen på dagtid och vill bara ha napp när hon ska sova. Det känns ju skönt att hon börjat trappa ner på egen hand :). När hon ska sova på natten så är det bara en speciell "sovnapp" som duger också. Marcus hade försökt att ge henne en av de andra napparna (som är samma märke och allting, men en annan färg), men då hade hon bara spottat och fräst och pekat upp mot hyllan där den andra nappen ligger och visat att det är "den" nappen hon ska ha :). Gulliga unge! Igår hade Marcus glömt att ge henne napp börjat gå ut ur rummet när Feline började protestera med att säga "pappa,pappa,pappa" och visa på att han glömt att ge henne nappen :). En annan rolig sak är att jag läste en bok för Feline igår där det stod att bebisen luktade på blommorna och då böjde sig Feline fram och sniffade på blommorna i boken *skratt*. Hur charmigt som helst. Det är verkligen kul att hon förstår så himla mycket och att man kan kommunicera med henne och att hon även själv börjar kunna göra sig förstådd.

Nu hoppas jag att Feline inte får några tänder på ett tag så vi får ha henne glad och nöjd ett tag till.

6 kommentarer:

 1. när är det tänkt att Feline ska börja på dagis? Drack du inte kaffe och alkoholm innan du fick barn heller?

  SvaraRadera
 2. Jag hade tänkt att hon skulle börja dagis i september, men jag skjuter nog förmodligen upp det till januari istället. Vill att hon ska börja dagis före Miléa eftersom Miléa då kommer få förtur till dagisplats om hon har ett syskon som går på dagis.

  Nej, jag drack varesig kaffe eller alkohol innan jag blev gravid heller. Nyfterist - dricker inte ens lättöl :)

  SvaraRadera
 3. Så då är det nästan ett år kvar tills hon börjar, mysigt!

  Blir impad (av någon konstig anledning) av folk som är helt nykterist, särskilt om dom inte har något emot att andra kan ta sig ett glas vin:) är din man också nykterist?.

  Ja tror att alla människor har något slags cravings/beroende (kalla det var du vill) vissa har snus, cigg, godis, bullar, kaffe, vin (nu menar jag inte att man är alkoholist) snacks, träning, mat, uteseende osv. vad är ditt?

  och sen en sista fråga, kanske är känslig. men av nyfienhet. finns det en anledning till att du är hel nykterist? eller är det bara att du inte har det intresset?

  tack!:)

  SvaraRadera
 4. Jo vi får se till att Feline får gå till öppna förskolan och träffa barn då hon är 2 år när hon börjar dagis. Hon tycker ju dte är så kul med andra barn.

  Jag tycker helt enkelt inte att alkohol är gott så dte är enda skälet :). Marucs tycker ju inte som jag så han dricker ju lite vin och så ibland. Fast då får han inga pussar för det luktar så illa :)

  Rökning har jag heller aldrig testat - inte ett bloss :)

  Nässpray med mentol har noh varit mitt craving *skratt*. Tagit det under flera års tid, men slutade med det tvärt efetr graviditeten och det har gått så bra så :)

  SvaraRadera
 5. inte rökning heller. Din kropp är hälsan själv:)Skönt att känna det!

  Lycka till med familjelivet och så. ska ni ha flera barn i framtiden?

  SvaraRadera
 6. Tack :). Nä nu blir det nog inga fler barn efter det här :)

  SvaraRadera