onsdag, mars 23, 2011

Otröstlig

Ja igår var Miléa t.o.m värre än vad hon brukar vara så vi antar att lemolac inte var något bra för henne. Hon gnäller/skriker och är otröstlig minst 9 timmar om dagen nu. Lite frustrerande när man inte vet vad tusan man ska göra. Nu har hon inte bajsat på ett dygn trots magmassagen heller (och då har hon ändå ätit extremt mycket).Hon äter i stort sett hela tiden. Nä nu häller jag snart i henne rapsolja igen och se om det fungerar lika bra denna gång.

6 kommentarer:

 1. Ska man inte prova en viss ersättning under en lite längre period? (En till två veckor?)Och ska man gå över till annan ersättning så bör man blanda några delar av andra sorten med den "nya". Man kan också förvärra magontet. Det är dom råden vi fick när våran dotter hade magknip - som sedan visade sig vara kolik.

  SvaraRadera
 2. Jag har ingen aning. BVC sa att man kunde ge lemolacen några ggr/dag och annan ersättning resten av dagen, inget om att vi skulle blanda. Ja jag vet varken ut eller in. Så besvärad som hon var igår så tänkte jag helt att det måste bero på lemolacen..

  SvaraRadera
 3. Min tjej är idag 10 månader. Hon hade också problem med bajseriet från det hon var ca 2 månader-5 månader. Vi provade en massa olika saker som att byta ersättning och Lemolac. Men det som funkade var Laktulos från apoteket. Vi droppade några droppar i varje flaska hon fick. Ibland fick vi även hjälpa till med en termometer. Men det gav sig när hon blev ca 5 månader.

  Hälsningar
  Ulrica

  SvaraRadera
 4. Var hon också hård i magen Ulrika? Gasig också? Gnällde hon mycket innan och blev dte även bättre med skrikandet/gnällandet när magen kom igång?

  SvaraRadera
 5. Mina tjejer är uppvuxna på ersättning. Min första fick semper, hade magknip och blev hård i magen. Vi använde minifom och bifidus som endast går att köpa på apoteket men den var så dyr att vi till slut gick över till laktulos. Andra barnet fick Nan ingen magknip men hård i magen. Hon fick också laktulos i ersättningen. Fick det på recept av barnläkaren.
  /Minna

  SvaraRadera
 6. Ja hon var hård i magen. Det var som en "propp" som vi ibland fick ta termometern till och sen när den till slut "släppte" så kom det väldigt mycket bajs (i lös form). Man märkte att hon tyckte det var skönt efteråt och att hon verkligen behövde hjälpen. Slutade gnälla. Man ska ju tydligen inte använda termometern för ofta men när hon inte hade bajsat på 4:e dan så tog vi till den. Men det blev mindre och mindre med det efter att vi började använda Laktuosen. Tog ca 15 droppar i varje flaska hon fick.

  Hälsningar
  Ulrica

  SvaraRadera