torsdag, mars 24, 2011

Vilken natt och vilken dag

Miléa var så snäll och go igår kväll. I vanliga fall brukar hon vara riktigt besvärlig, gnällig och skrikig från att Feline lagt sig klokan 19 till cirka 22.30. Igår var hon lugn och go som helst. Jag fick till och med sitta och kramas med henne, vilket jag inte fått möjlighet till sedan hon föddes då hon varit så gnällig. Det fick dock Marcus igen inatt så hon skrek och gnällde i 3½ timme i sträck. Själv hade jag fullt upp hela natten då Feline skrek och väckte mig tre gånger inatt, Miléa väckte mig en gång, Lipton väckte mig en gång då han kräktes överallt och Flozzie väckte mig en gång då hon jamade och var orolig.


Gick upp klockan sju och insåg att Lipton kräkts ner båda mattorna och även stora delar av golvet på övervåningen så det var bara att städa och tvätta. Därefter blev jag varse om att Flozzie tydligen haft diarré och sprutlackerat båda kattlådorna. Var inte en bajsfri fläck på lådorna. Sedan hade någon katt försökt gå på lådan efter det, men fått bajs på tassarna och knallat runt med på övervåningen. Bara till å städa. Efter att ha städat i en timme så vaknade Feline och vi gick ner på nedervåningen. Där hade någon katt (förmodligen Lipton igen) fortsatt kräkas på vardagsrumsgolvet och i klöspelaren. Sedan skulle Feline äta frukost och direkt därefter vaknade Miléa och ville ha mat. Sedan skulle Feline gå på toa, få på sig kläder, borsta tänder m.m. Sedan var det magmassage av Miléa. Feline var trött och grinig. Var tvungen att koka fläskkarré och skala potatis mm så Feline har mat till eftermiddagen. Feline vägrade sova på övervåningen och gnällde bara. Miléa var hungrig igen. Miléa fick mat. Klockan var sedan 10 och då var det dags för Feline att äta igen. Feline fick äta, men var fortfarande trött och grinig. Fick lägga Feline. Miléa passade på att lägga en kaskadkräka över sig själv och så det stod kräkor en bra bit upp i babysittern. Tvätta av unge till ljudet av en besviken Feline. Tvätta alla Miléas kläder och babysittern. Gå in och trösta Feline och natta om. FELINE SOMNADE (underbart). Mellan alltihopa fick jag diska 3-4 ggr efter nappflaskor, frukost och matlagning. Fick sätta mig ner en stund nu vid 11.15 då jag passar på att blogga. Miléa började klaga igen nu vid 11.25 då hon så klart var hungrig efter kaskadkräkan.

Japp. I livet som tvåbarnsmamma är lugna stunder ett minne blott. Det är aldrig tyst och lugnt i det Lindbergska hemmet nu för tiden :)

1 kommentar: