söndag, mars 27, 2011

Oro

Ja igår var Miléa orolig hela kvällen som vanligt. Jag som hade hoppats på att det blivit bättre, men tydligen inte. Man kan ju iofs hoppas på att hon var orolig pga att hon blivit förkyld och inte pga magsmärtor.

Miléa fick utslag i hela ansiktet och halsen (och delar av kroppen) i torsdags och det håller i sig än. BVC tyckte att vi kunde söka barnkliniken om det inte gått över då det kunde vara tecken på mjölkallergi, vilket också kunde förklara magbesvären. Gogglade lite på mjölkallergi och fick upp många symptom på det som stämmer väl överens med Miléas problem: eksem, hudrodnad, förstoppning, magont, snuva, allmän irritation, gråt, oro och rastlöshet. Får ju hoppas att det inte är mjölkallergi, men ska ringa barnmottagningen imorgon och be om att få saken utrett. Fick ju ett tips här på bloggen om nutramigen mjölkfri ersättning så kanske ska man testa det, men vi får se vad barnkliniken säger först.

10 kommentarer:

 1. Hej Sophia, jag har följt din blogg länge nu. Vi gjorde Ivf samtidigt. Min dotter är nu 8 mån. När hon var 2v upptäcktes det att hon är komjölkproteinallegiker. Det var så klart jobbigt i början. Jag ammade så jag fick helt avstå från mejeriprodukter. Men man kommer snabbt in i det. Jag skule be om Althera (om du får en gammalmodig dr) Nutramien innehåller 100 gr så höga mängder mangan (som inte är bra) dessutom smakar och luktar Altheran mycket bättre. Man använder sen Altheran i matlagning och kan göra välling på den. Lycka till med lillstumpan och hoppas det går över snart! Vår tjej fick kaskadkräkningar och utslag men det tog bara ett par dagar innan det var borta när hon fick mjölkfri kost.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack ska du ha. Det visste jag inte. Vad smidigt att man kan ha det i matlagningen också. Vad är det för pris på Althera med recept?

  SvaraRadera
 3. Hej,

  Vi bor i Stockholm så jag vet inte om det är samma i ert landsting men vår dr skriver ut ett paket med 6 burkar/uttag så då blir det 120 kr för 6 burkar. Utan recept tror jag att den kostar ca 250 kr /burk. Hoppas ni träffar en bra läkare, kunskapen runt mjölkallergi verkar variera stort.

  SvaraRadera
 4. Hej. du kommenterade på vår blogg angående pris på Althera. 120 kr för hela uthämtningen på apoteket med livsmedelsanvisning/recept 2009-2010, vi fick 12 burkar för 120! vet dom som bara fått 6 åt gången också. Lycka till med den liiia

  SvaraRadera
 5. Vi fick 6 burkar för 120:-. Och som redan sagts; Althera är betydligt trevligare än Nutramigen som verkligen luktade (och förmodligen smakade) gammal ost/möglig sko.

  Tycker det låter misstänkt likt min sons symptom när jag läser om er dotter. Bra att ni får det kollat!

  SvaraRadera
 6. går det att göra välling/gröt på Althera för jag hittar bara recept för nutramigen?

  SvaraRadera
 7. Det går att göra både gröt och välling. Man får med en liten receptbok. Jag ska kolla om vi också kan få 12 burkar för 120:-. Det låter ännu bättre:-)

  SvaraRadera
 8. har tappat bort boken med recept på bla althera välling och gröt motages tacksamt!!! mvh Magnus

  SvaraRadera
 9. här finns recepten:
  http://www.nestlenutrition.se/healthcare/SiteCollectionDocuments/1102_Althéra_recept_low.pdf nvh Sophia

  SvaraRadera
 10. här finns recepten:
  http://www.nestlenutrition.se/healthcare/SiteCollectionDocuments/1102_Althéra_recept_low.pdf nvh Sophia

  SvaraRadera