torsdag, mars 10, 2011

På förlossningen (Uppdateras kontinuerligt)

21.50 Nu är det upp till mig Marcus att skriva för vi är nu på förlossningen och Sophia ligger och jobbar på med värkarbetet. Vi lämnade hemmet kl. 21 efter att kraftiga värkar gjort sig påminda. Sophia ringde in och berättade att hon haft mer eller mindre regelbundna värkar under 21 timmar. Barnmorskan sa att det var OK för oss komma in för att undersöka Sophia och för att kunna hjälpa henne att sova. Vi kom in kl. 21.20 och blev väl mottagna. Nu varierar värkarna mellan 4 och 10 min så vi får se vad barnmorskan beslutar om för åtgärder.


22.35 Vår barnmorska för natten, Sofie; var här inne och undersökte Phia. Hon kände efter och fiskade tag i livmoderstappen. Det var en smärtsam undersökning och Phia drog ett par ramsor som jag inte redovisar för er här. Hon var öppen ca 5 cm så det var bra. Hon ska ge Phia morfin för att ge Phia lugn och ro så hon kan sova.

23.05 Har fått morfin.

02.40 Somnade till runt halv tolv - tolv någonstans. Sov i lite mer än en timme och vaknade runt 01-tiden av en värk. Nu kommer värkarna mycket mer sällan än tidigare och är inte all lika kraftfulla längre. Känns som om man är tillbaka på ruta ett igen :/. Fan vad långdragen den här förlossningen verkar bli. Hm, bara för att jag skrev det där fick jag precis en kraftig värk. Börjar må rätt illa - är lite snurrig av morfinet antar jag. Har en spypåse i beredskap. /Sophia

03.11 Ja där fick jag för att jag sa att värkarna avtagit. Sedan föregående inlägg har jag haft fyra kraftiga värkar som varat längre än tidigare. Kräkts har jag också gjort. Nu ska vi ta och streama "vem vet mest" och se om illamåendet avtar snart så man kan lägga sig ner och vila igen. /Sophia

05.48 Sophia har det riktigt tufft nu. Fogarna smärtar starkt. Sophia har nu haft värkar i 30 timmar och har precis fått TENS för att stå ut. Värkarna är dock fortfarnade relativt spridda men kraftiga. Hon känner sig slutkörd och misströstar då det känns som att förlossningen precis har börjat. Det gör ont i mig att se hur jobbigt det är för Sophia. Nu hoppas vi båda på ett snabbt avslut.

06.24 Goda nyheter. BM har undersökt Sophia och hon är öppen 7 cm och livmoderstappen är utplånad. Det var en mycket stor lättnad för Sophia. Phia får lustgas nu och det rör mig att se hur glad hon blev över de goda nyheterna. Värkarna är kraftiga och hyffsat regelbundna. BM kvarstannar här nu för att fixa. Fogarna är fortfarande ett stort problem. BM ordnar med diverse mediciner för Phias blödningsbesvär och infart ska sättas.

07.02 Skiftbyte i barnfabriken. :) Sofie lämnar och Carina & Ulrika kommer. Vi närmar oss ett slut. Här är full aktivitet, tre sköterskor plockar fram allt. Sophia kämpar på och håller modet uppe.

07.06 Vatten kommer, sipprar mest.

07.40 Helt öppen och huvudet har kommit ner ganska mycket.

08.27 Gick vattnet med ett splash!

09.34 Allt går fint, Sophia kämpar på.

10.29 Äntligen!  10.17 fick vi en dotter till. Sophia gjorde en jätteinsats och tog i för kung och fosterland. Nu är vi båda bara så lyckliga och vi ska ta hand om varandra nu. Navelsträngen läg virad ett varv runt halsen.Vi återkommer.

12.05 Nu vilar vi och väntar på vår smörgås. Sophia hade en blödning i livmodern som läkarna var oroliga över och det var riktigt rabalder. Miléa var hungrig och åt fint direkt. Nu sover hon i min famn, hon är så söt. Det var en fantastisk känsla att få se henne, vi blev båda rörda till tårar. Nu kom smörgåsen så det är dags att återfå krafterna.

13.05 Nu är jag med på banan igen! Vi har nu fått Miléa undersökt och  det var en stor tjej jämfört med syster!
 * 4200 g (Feline vägde 3650 g)
* 53 cm lång (Feline var 49cm)
* 37,5 cm i huvudomfång (Feline hade 36,5cm)
Läkarna ville egentligen ha kvar mig för observation pga blödningarna, men jag vill bara åka hem så de diskuterar nu hur kan lösa det. Ja Marcus verkar ha gett en liten redogörelse för förlossningen gått till, men jag får väl återkomma någon gång med min berättelse. kan dock säga att 34 timmars värkarbete med samtidig foglossning inte är någonting jag önskar att någon annan behöver uppleva. Min upplevelse av båda förlossningarna är fruktansvärt olika, men det får jag ju skylla mycket på foglossningen som verkligen ställde till det för mig. Stort tack för alla fina kommentarer och vad trevligt att ni följt oss. Kram/ Sophia med familj

17 kommentarer:

 1. Åh vad spännande=)
  Lycka till=P

  SvaraRadera
 2. Heja dig Sophia!!!!

  SvaraRadera
 3. Lycka till Sophia, allt kommer att gå jättebra! Snart är er andra dotter i din famn!

  SvaraRadera
 4. Vad spännande, snart i mål! Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Åhh, vad skönt att höra att det e igång, tänker på er.
  många kramar:jaqi o basse:)

  SvaraRadera
 6. Åhhhh, snart snart har ni det lilla knytet hos er :-)

  SvaraRadera
 7. Hej ni känner inte mig men jag är Helena´s chef på Ädelgården sen bor vi i samma förening Byalaget jag på Färdemansgatan 31 går alltid förbi eran lgh. när vi går till garaget.
  Jag följer bloggen. Lycka till
  Mvh Kajsa Axelsson

  SvaraRadera
 8. Gud vad spännande! Heja Sophia!

  SvaraRadera
 9. Heja heja=D Jag tror att det redan kommit bebis för nu är kl 9.34=D=D=D=D

  KRAM!!

  SvaraRadera
 10. Bra kämpat!!! Här strilar lite glädjetårar =) Stort Grattis till lilla tjejen!!!!
  Linda & Ronja

  SvaraRadera
 11. Grattis! Härligt att det till slut är över. Lycka till med er lilla dotter!
  //Mia

  SvaraRadera
 12. Grattis Grattis! nu får ni ta hand om varandra o bara vara.Hoppas förlossningen inte var allt för svår! kram Annsofie

  SvaraRadera
 13. ÅÅhhhh grattis till bebisen!!!!!!!!!!!!! Jag blir superduperavundsjuk :) Då hoppas jag på bilder här i bloggen på den lilla tösen snart.

  SvaraRadera
 14. Grattis! Fantastiskt kämpat! Hoppas att du får tid att fortsätta blogga nu som tvåbarnsmamma. Det är så roligt att få följa er vardag.
  Vänliga hälsn. Ia

  SvaraRadera
 15. Ojoj, har följt uppdateringarna med andan i halsen. Nu sitter man här o snyftar en aning och är så glad för er skull. Lycka till!

  SvaraRadera